Deo zonder aluminium

Wist je dat in veel normale deodorants aluminium zit? Dit ingrediënt is effectief tegen zweten, maar wel heel slecht voor je lichaam. Het verstoort namelijk de hormoonproductie, en daar kan je flink last van hebben. Een deo zonder aluminium is dus beter voor je, en deze is in de meeste gevallen ook nog eens vrij van parabenen en andere hormoonverstorende stoffen. In het dagelijks leven krijgen we namelijk al meer dan genoeg van deze stofjes binnen, bijvoorbeeld via de lucht die we inademen, de (bewerkte) voeding die we eten en via andere verzorgingsproducten. Een deo zonder aluminium kopen is een makkelijke manier om ervoor te zorgen dat je minder van dit soort stofjes binnenkrijgt.

Waar is een deo zonder aluminium van gemaakt?

Nu je weet dat aluminium eigenlijk een ingrediënt is dat voorkomt dat je zweet wil je natuurlijk weten waar een deo zonder aluminium van gemaakt is. Dit zijn meestal enkel natuurlijke stofjes, die het zweten niet zozeer voorkomen, maar wel maskeren. Het is namelijk eigenlijk heel erg onnatuurlijk om de zweetkliertjes te blokkeren. Dit is slecht voor je huid, en zorgt er op termijn juist voor dat ze veel harder gaan werken. Je wordt dus eigenlijk verslaafd aan je deodorant, terwijl je veel beter je huid kan geven wat die nodig heeft. Een deo zonder aluminium in dat geval, want deze verzorgt de huid onder de oksels, en neutraliseert een eventuele zweetgeur. Ze blokkeren de zweetkliertjes niet, maar maskeren de geur van zweet.

De voordelen van deodorant zonder aluminium

Als eerste is een 100% natuurlijke deo zonder aluminium beter voor je huid en je lijf. Je hormoonstelsel wordt er niet door beïnvloedt. Wat veel mensen er ook ontzettend fijn aan vinden is dat ze van deze deo geen gele vlekken krijgen in hun kleding. Deze worden namelijk tevens door aluminium veroorzaakt dat in contact komt met zweet. Dubbel fijn dus. Het is een prima alternatief voor normale deodorant, want het verzorgt je huid veel beter en is net zo effectief.

Waarom is een deo zonder aluminium beter?

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *