Fysio Wassenaar

Beweging is voor iedereen belangrijk. Vooral als je een zittend beroep hebt is het verstandig om hier extra aandacht aan te geven. Ga naar buiten om een stuk te fietsen of te wandelen. Of volg een workshop bij je thuis of bij een sportschool. Beweging zorgt ervoor dat je lijf soepel en gezond blijft. Want het soepel houden en in goede conditie brengen van onze spieren is van groot belang.

Fysiotherapie

Maar wat nu als bewegen niet meer zo vanzelfsprekend is, door bijvoorbeeld pijn of door een operatie die jij hebt ondergaan. Pijn kan ontstaan door overbelaste spieren door het sporten of een verkeerde houding tijdens het werk of jouw dagelijkse bezigheden. Een fysiotherapeut, zoals bijvoorbeeld de fysio in Wassenaar, gaat met jou aan de slag om jouw lichaam weer fit en soepel te krijgen. Er worden vaak verschillende soorten therapie aangeboden, zoals bewegingstherapie of oefentherapie. Bij iedere afspraak worden gevraagd of je de oefeningen die je hebt meegekregen ook gedaan hebt, en worden de spieren door middel van bijvoorbeeld massage losgemaakt en versoepelt. Net zo lang tot de klacht is verdwenen en jij je weer onbelemmerd kunt bewegen.

Beweging voor ouderen

Bewegen is ook goed voor de oudere mensen. Het soepel houden van je spieren zal je langer je bewegingsvrijheid geven en het verouderingsproces tegen gaan. En als het wat minder wordt of je hebt klachten in je rug of motoriek kan de fysiotherapeut hier ook mee aan de slag. Wat kan je doen om te blijven sporten op deze leeftijd? Veel mensen doen mee met de ouderengym of spelen golf. Maar heerlijk fietsen of wandelen met een groepje is ook een goede en gezellige bezigheid. Maar naar de sportschool gaan en daar oefeningen doen die voor jou zijn gemaakt, of het volgen van een yogales is mogelijk tot op hoge leeftijd. Als je om je heen kijkt zijn er mogelijkheden genoeg. En als je het samen doet, zal er ook geen kans zijn op eenzaamheid.

Sport en beweging

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *