Biologische voeding Leiden

Op zoek naar biologische voeding in Leiden? Misschien wil je de overstap maken naar biologisch eten omdat het beter is voor jouw gezondheid en ook voor het milieu. Voorverpakte producten in de supermarkt zijn namelijk niet altijd de beste keuze. In een biologisch voedingsassortiment vind je voornamelijk suikervrije producten maar ook producten die glutenvrij zijn. Daarbij is er natuurlijk ook ruime keuze in producten die je ook gewoon vindt in de supermarkt. Alleen zijn ze nu van biologische afkomst. Peulvruchten, honing en muesli behoren ook gewoon tot een assortiment met biologische voeding.

 

Biologische voeding toevoegen aan jouw voedingspatroon

Als je de overstap wilt maken naar het eten van biologische voeding lukt het misschien niet meteen om de ommezwaai te maken. Begrijpelijk, pak het daarom stapje voor stapje aan. Begin bijvoorbeeld met het kopen van biologische groentes. Hier haal je veel vitamines uit en als ze van biologische oorsprong zijn, blijven de vitamines beter behouden. Biologische groentes worden namelijk niet bespoten en er zijn ook geen dingen aan toegevoegd. Ze moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen, voordat ze biologische groente mogen heten. Zo moet het hele groeiproces op een natuurlijke manier gebeuren. Sowieso mogen er geen kunstmatige stoffen zijn toegevoegd. Ook moet de groente zijn gegroeid in harmonie met de omgeving. Hierbij gaat het niet alleen om de natuur maar ook de dieren. Zo blijft het ecosysteem in tact. Daarna mag men het een biologisch product noemen.

 

Biologische voeding met een keurmerk

Wanneer weet je of iets biologisch is of niet? Dat doe je door naar het keurmerk te kijken dat op het product is geplakt. Er bestaan namelijk verschillende keurmerken en daarom is het belangrijk om te weten waar je precies op moet letten. Zo is er het Fair Trade Merk waar je op kunt letten maar ook het EKO keurmerk. Dat zijn dus de twee belangrijkste keurmerken die aantonen of een product biologisch is of niet. Ook kun je je laten adviseren in de winkel zodat je zeker weet dat je een biologisch product aanschaft.

Biologische voeding in Leiden

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *